Izvor: Politika | Utorak, 26.02.2008.| 10:24

Obnova zemunskog parka "Jelovac" - radovi na jedinoj zelenoj površini u Gornjem gradu trebalo bi da budu okončani do aprila

Park "Jelovac” u Zemunu, ako vremenske prilike dopuste, zablistaće punim sjajem do početka aprila. Radovi na jedinoj zelenoj površini u Gornjem gradu, u koju 30 godina nisu ulagana značajnija finansijska sredstva, počeli su u septembru prošle godine. Do sada je urađen najveći deo posla, ali zbog zime koja je ove godine oštrije pokazala zube, obnova se odužila.

– Do sada smo uradili sanaciju dečjeg igrališta, izgradili pešačke staze kojima ćemo povezati tri igrališta predviđena za odbojku, košarku i mali fudbal i tako omogućiti da sugrađani kroz park mogu doći do svojih ulaza – rekla nam je Milica Nenezić, rukovodilac radne jedinice za Zemun i Novi Beograd "Zelenila Beograd".

Predviđena je i izrada rampi za osobe sa invaliditetom, prostora za odmor odraslih, a ispod rekvizita namenjenih za dečje igralište, biće postavljena podloga sa livenom gumom, takozvani tartan koji se koristi za atletske staze. Kvadratni metar ove podloge košta oko 5.000 dinara, a predviđeno je da bude postavljeno oko 300 m2, napomenula je Nenezićeva.

–U parku postoji oko 254 stabla, ali kako je bilo seče, ovaj biljni fond biće dopunjen sa još 100 komada visokih i 50 srednjih stabala lišćara i četinara. Prostor će biti oplemenjen i ukrasnim šibljem, a na oko 6.500 m2 zasadićemo novu travu – kaže Milica Nenezić.

Osim lepog prostora od oko 5 hektara namenjenog za šetnju i rekreaciju, Zemuncima će biti omogućeno da u lepom okruženju uživaju i sedeći.

– Postavićemo 35 novih klupa, 11 đubrijera, a za najmlađe klackalice, ljuljaške i penjalice – dodao je Zoran Veljković, šef gradilišta.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.