NavMenu

Konkurs za izvođača rekonstrukcije na Pančevačkom mostu do kraja marta

Izvor: Danas Utorak, 26.02.2008. 08:52
Komentari
Podeli

Početak obnove Pančevačkog mosta, do sada je, iz više razloga, tri puta je najavljivan i odlagan. Najnovija poruka iz Direkcije za građevinsko zemljište glasi: radovi na mostu počeće u aprilu. Naime, Direkcija za građevinsko zemljište preuzela je od Saobraćajnog instituta CIP projektnu dokumentaciju tako da su se stvorili uslovi za raspisivanje konkursa za izvođača radova.

Tender će biti raspisan do kraja meseca, a postupak izbora izvođača trajaće od 30 do 40 dana, tako da se početak opravke očekuje za dva meseca. Da bi se ovi planovi ostvarili, potrebno je da Republika prethodno pribavi sve neophodne saglasnosti, jer je most u nadležnosti "Železnice Srbije".

Milutin Ignjatović, generalni direktor CIP, više puta je upozoravao da radovi moraju da počnu što pre, kako životi ljudi ne bi bili dovedeni u opasnost, budući da je stanje mosta krajnje problematično.

Trenutno se u najkritičnijem stanju nalaze takozvani "metalni sanduci" čiju je popravku trebalo odavno započeti. Srećom, zima je bila blaga i na mostu nije posipana so koja bi izazvala dodatna oštećenja. Kada počne popravka mosta, najpre hemijskim putem treba skinuti rđu, da bi potom bila naneta antikorozivna zaštita.

Konkurs koji će Direkcija uskoro raspisati odnosiće se na popravku "sanduka", kao i obnovu nosača mosta. To bi, kako je najavljeno, trebalo da bude završeno u prvoj fazi preuređenja "Pančevca" koje će ukupno trajati oko dve godine.

Dok bude trajala rekonstrukcija, most neće biti zatvoren za saobraćaj, već će deo železničke pruge biti popločan kako bi tuda saobraćala putnička vozila i GSP, dok će biti promenjen režim saobraćaja za "teretnjake". Gradske vlasti ističu da opravka Pančevačkog mosta neće izazvati veće gužve u okolnim ulicama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.