NavMenu

LORIST otvoren do 2. oktobra - Međunarodne sajamske manifestacije u Novom Sadu okupile 20% izlagača više nego 2015.

Izvor: eKapija Sreda, 28.09.2016. 14:05
Komentari
Podeli
Miloš VučevićMiloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je otvaranju 49. Međunarodnog sajma lova, ribolova i sporta LORIST, koji se održava od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu. U programu svečanog otvaranja takođe su učestvovali generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, kao i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević koji je zvanično i otvorio ovogodišnji LORIST, saooštio je Novosadski sajam.

- LORIST iz godine u godinu pokazuje da nas je sve više, da se sve glasnije i sve dalje čuje za ove međunarodne priredbe, koje objedinjuju izuzetno perspektivne oblasti privrede i života u Srbiji. To što ima dosta novih izlagača, čak 20% više nego prošle godine, potvrđuje da smo mi ne samo atraktivno tržište za promociju proizvoda i usluga, nego i vrlo pouzdan i uvažen partner za saradnju - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

- To govori da je Srbija stabilno, perspektivno i sigurno mesto za razvoj biznisa, posebno kada je u fokusu "zdravo i prirodno", svakako najcenjenije na globalnom tržištu. Novi Sad je s razlogom centar ovih sajmova, jer nema puno tako srećnih gradova koji imaju i reku, i planinu, i plodnu ravnicu, i još ogroman neiskorišćen potencijal – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da skoro pola veka trajanja ove manifestacije pokazuje njen značaj.

- Veliko interesovanje izlagača i posetilaca zapravo vraća onaj stari sjaj koji je LORIST imao tokom ovih pet decenija. Pokrajinska Vlada je postavila, kao jedan od svojih važnijih ciljeva, i razvoj turizma, a tu svakako značajno mesto zauzima i lovni turizam - rekao je Đorđe Milićević.

Međunarodnim sajmom LORIST, u okviru kojeg će biti priređeni 49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam Eko-svet počinje jesenja sezona na Novosadskom sajmu. Od 29. septembra do 1. oktobra biće održan 49. međunarodni sajam turizma, dok od 30. septembra do 2. oktobra traju 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.