NavMenu

Predstavnici Zlatiborskog i Moravičkog okruga traže produženje autoputa preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši

Izvor: Glas zapadne Srbije Sreda, 28.09.2016. 12:10
Komentari
Podeli
(Foto: Milos Muller/shutterstock.com)
Načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković inicirali su razgovor sa načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem vezano za produženje izgradnje autoputa na Koridoru 11 prema Crnoj Gori preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši do Boljara.

Jolović tvrdi da postoji potpuna saglasnost oba okruga da deonicu autoputa na Koridoru 11 od Preljine do Požege treba započeti odmah i završiti u što kraćem roku, ali i na vreme definisati trasu i raditi na pripremama za realizaciju deonice Požega - Boljari.

- Za ovaj projekat zainteresovane su opštine Arilje, Ivanjica i Sjenica, dok većina lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga smatra da trasa treba da se planira pored većih naseljenih mesta, kao što su Užice, Čajetina, Zlatibor, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, jer bi u tom slučaju bio veći protok vozila i samim tim imala bi ekonomsku opravdanost bez obzira na trenutno veće investicione troškove - istakao je on.

Oba okruga su zainteresovani i za aktiviranje aerodroma za civilni saobraćaj, Moravički Morava u Lađevcima a Zlatiborski Ponikve nedaleko od Užica.

- Pokušaćemo da se na ovu temu dogovorimo kako bi smo o tome imali jedinstven stav svih četrnaest gradova i opština sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga sa kojim bi smo upoznali potpredsednicu Vlade i resornog ministra Zoranu Mihailović, a ona to prenela premijeru i Vladi Republike Srbije - naglasio je Jolović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.