NavMenu

Delta banka prima zahteve za korišćenje kredita Vlade Italije, za male firme, ukupno 33.250.000 EUR

Izvor: Glas javnosti Sreda, 13.07.2005. 11:13
Komentari
Podeli

Delta banka je potpisala ugovor sa Narodnom bankom Srbije, kao agentom Republike Srbije i počela je da prima zahteve za korišćenje sredstava iz kreditne linije koju je Vlada Republike Italije odobrila u ukupnom iznosu od 33.250.000 evra za realizaciju ´Programa razvoja privatnog sektora.

Mala i srednja preduzeća, registrovana u Srbiji, sa većinskim privatnim kapitalom, koja posluju pozitivno najmanje dve godine u sektoru za koji traže sredstva, mogu se prijaviti za korišćenje sredstava iz ove kreditne linije za nabavku opreme, tehnologije i odgovarajuće tehničke pomoći, usluga, rezervnih delova i industrijskih licenci, pri čemu se minimum 70 odsto sredstava kredita mora iskoristiti za finansiranje nabavke robe i usluga italijanskog porekla iz Italije, dok se najviše 30 odsto može koristiti za pokrivanje troškova u zemlji i obrtnih sredstava.

Prema uslovima kreditne linije, minimalni iznos kredita je 50.000 evra, a maksimalni 1.000.000 evra, rok otplate je najviše osam godina uključujući period počeka od najviše dve godine, kamatna stopa je 4,9 odsto godišnje, a instrumenti obezbeđenja hipoteka na nepokretnostima, ručna zaloga na opremi ili robi, kao i ostali instrumenti obezbeđenja prema odluci banke.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.