Izvor: Južne vesti | Utorak, 27.09.2016.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Benetton u Nišu prepustio posao Olimpias grupi

(Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
U Nišu, na kapiji nekadašnjeg Nitexa više nema table Benetton. Tu sada stoji Olimpias grupa, a kako kaže većnik Mihajlo Zdravković, upravo ta kompanija radi kompletnu proizvodnju za italijanskog giganta.

Olimpias grupa je deo grupacije Benetton i u Nišu je maltene od kada je i italijanska firma privatizovala Nitex. Imala je svoje pogone u preduzeću, a sada je, kako kaže Zdravković, odlukom menadžmenta Benettona preuzela čitav posao.

- Suštinski se ništa ne menja, Benetton je i dalje tu, ali sada svi ostali kooperanti rade pod kapom Olimpiasa, a samo je Olimpias direktan kooperant Benettona - kaže Zdravković.

Većnik pojašnjava da se ništa nije promenilo oko vlasništva, već da je Benetton zbog brenda promenio politiku poslovanja. O ovoj svojoj odluci, kako kaže Zdravković, italijanski gigant je obavestio sve gradske i republičke funkcionere i institucije.

Podsetimo, italijanski Benetton je maja 2011. godine kupio nišku fabriku tekstila Nitex za 3 mil EUR. Kako je tada dogovoreno, Benetton je trebalo da dobije i subvencije od nekoliko hiljada evra za svakog novozaposlenog radnika.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.