NavMenu

LORIST otvara jesenju sezonu na Novosadskom sajmu

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 26.09.2016. 17:27
Komentari
Podeli

(Foto: sajam.net)

Jesenja sezona sajamskih manifestacija u Novom Sadu počinje međunarodnim sajmovima LORIST koji će biti održan od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu, saopšteno je na konferenciji za novinare u toj sajamskoj kući.

U okviri LORIST-a biće priređeni 49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam Eko-svet, 49. međunarodni sajam turizma 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.

Direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković rekao je novinarima da će na prvim jesenjim priredbama nastupiti više od 300 izlagača, što je povećanje za 20% u odnosu na prošlu godinu.

Izlagači će biti iz nekoliko zemlja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Rumunija, Slovenija i domaći izlagači).

Cvetković kaže da će posetioci imati priliku da vide osam tematskih izložbi, organizuju se turniri, sportska takmičenja, promocije i stručni skupovi na svim sajmovima.

- Prema najavama, proizvođači i zastupnici vodećih svetskih brendova opreme za lov i ribolov na tržištu Srbije, posetiocima i stručnoj publici predstaviće najkvalitetnije proizvode, a pripremaju sajamske akcije i popuste koji će iznositi i do 20 odsto za kupovinu opreme za lov i ribolov - rekao je Cvetković.

Partner 49. međunarodnog sajma turizma je Republika Crna Gora, a konzul Crne Gore u Republici Srbiji Dragan Kankaraš, na toj konferenciji za novinare je rekao da će posetiocima sajma biti dostupna aktuelna turistička ponuda Crne Gore za zimsku sezonu u ski centrima i primorskim opštinama, kao i ponuda za leto 2017. godine.

- Crna Gora će iskoristiti priliku i da sumira rezultate izuzetne letnje sezone, a predstaviće i manifestacije kao što su Festival tamburaških orkestara koji se organizuje u Pljevljima, INART-Festival uličnih performera u Tivtu, sa tačkama koje će biti izvedene na štandu Crne Gore u Hali Master Novosadskog sajma - rekao je Kankaraš.

On je dodao da neće izostati ni promocija lokalnih crnogorskih specijaliteta uz obaveznu degustaciju.

Pomoćnik direktora za lovstvo i ribarstvo Javnog preduzeća Vojvodinašume Branislav Stankov rekao je da će to preduzeće doprineti raznovrsnosti ponude na LORIST-u, tako što će svoje štandove imati i u Hali 1 i na otvorenom prostoru.

Kako je rekao, posebna atrakcija će biti Lovačka kuća Četiri jelena, kojom će se predstaviti sektor ugostiteljstva Vojvodinašuma i u kojoj će posetioci moći da degustiraju, a po želji i kupe lovačke specijalitete.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Novog Sada (TONS), Branislava Kneževića, TONS će nastup na Sajmu iskoristiti za promociju ponude za jesenju i zimsku sezonu, uz presek i osvrt na dešavanja tokom leta.

- Na sajmu konjarstva i sersana posetioci će imati priliku da vide izložbu konja, ali i da uživaju u međunarodnim sportskim takmičenjima u preskakanju prepona i vožnji zaprega. Za najuspešnije takmičare pripremljen je nagradni fond sa više od milion dinara - rekao je predsednik Konjičkog saveza Vojvodine Dejan Suvajdžić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.