Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.09.2016.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izmene u propisima za parking na Dorćolu - Deo zelene zone preveden u žutu, parkiranje ograničeno na maksimalno dva časa

Oko 2.500 parking mesta, koja se nalaze na području gornjeg Dorćola od danas umesto zelenoj, pripadaju žutoj zoni, saopštio je Parking servis Beograd.

Reč je o potezu između ulica Tadeuša Košćuška i Takovske, odnosno između Ulice cara Dušana, Kosovske i Simine, gde će ubuduće umesto tri časa, zadržavanje na jednom parking mestu biti ograničeno na maksimalno dva časa.

Kontrolori JKP Parking servis će narednih sedam dana vozačima deliti obaveštenja da parking mesta u njihovim ulicama sada pripadaju žutoj zoni, u kojoj je maksimalno dozvoljeno vreme parkiranja 120 minuta i da se SMS poruka šalje na broj 9112.

Vremensko ograničenje parkiranja od 120 minuta važi za područje oivičeno ulicama Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Takovska, Kosovska, Nušićeva, Makedonska, Cetinjska, Zetska, Simina, Višnjićeva, Gospodar Jevremova. Deo dosadašnje zelene zone, oivičen ulicama Brankova, Karađorđeva, Pariska, Kosančićev venac, Pop Lukina i Fruškogorska, od 26. septembra takođe pripada žutoj zoni, sa vremenskim ograničenjem parkiranja od dva časa.

Stanari ovog dela grada, koji ispunjavaju uslove za dobijanje stanarske parking karte, posle prelaska zelene zone u žutu, mogu da kupe mesečne pretplatne karte po istoj ceni od 457 dinara, kao i do sada, i pod istim uslovima, ali će karte važiti za drugu, tj. žutu zonu. Već kupljene mesečne karte važe u ovim novim podzonama, čije su mape postavljene na sajtu. Pravna lica će, takođe, moći da se prijave za kupovinu mesečne karte, prema uslovima koji važe u žutoj zoni.

Smanjenje vremenskog ograničenja sa tri na dva časa, omogućiće brže pronalaženje slobodnog parking mesta za stanovnike ovog dela grada i dovoljan broj mesta za parkiranje vozila posetilaca, koji dolaze u centralnu gradsku zonu radi brojnih sadržaja koje ona nudi, navodi se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.