Izvor: eKapija | Ponedeljak, 26.09.2016.| 15:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fond za razvoj odobrio nove kredite za privrednike - Jednom mesečno razmatranje novih zahteva

(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je na današnjoj sednici novih 47 kredita za početnike u ukupnom iznosu od 103,2 miliona dinara, odobrenih po Programu podsticanja razvoja preduzetništva. To je samo jedan od 33 programa podrške Vlade Srbije kroz "Godinu preduzetništva" sektoru mikro i malih preduzeća i preduzetnika.

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije, a podrška obuhvata kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava i 70 procenata kredita Fonda za razvoj, tako je od 103,2 miliona dinara danas odobrenih preduzetnicima koji započinju biznis, 30,9 miliona dinara u bespovratnim sredstavima, a ostatak povoljan kredit Fonda.

Upravni odbor Fonda će u narednom periodu, jednom mesečno, razmatrati sve pristigle zahteve po ovom programu.

Pored ovoga, Upravni odbor Fonda za razvoj odobrio je još 35 povoljnih kredita po sopstvenim programima za podršku investicijama i nabavku trajnih obrtnih sredstva.

Sve informacije o odobrenim zahtevima za kredit objavljene su na sajtu Fonda za razvoj, a spisak svih realizovanih zahteva za kredit i isplaćenih sredstava biće objavljen na sajtu, odmah, nakon ispunjenja svih potrebnih zakonskih procedura i isplate kredita.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.