NavMenu

"IRS" isporučuje "Železnici Srbije" 750 teretnih vagona - vrednost ugovora 56 mil EUR

Izvor: Tanjug Četvrtak, 21.02.2008. 13:35
Komentari
Podeli



Generalni direktor "Železnica Srbije" Milanko Šarančić potpisao je danas (21. februar 2008. godine) ugovor sa multinacionalnom kompanijom "IRS" o isporuci 750 teretnih vagona, vrednosti veće od 56 mil EUR.

- Sredstva su, uz garanciju Vlade Srbije, obezbeđena povoljnim kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj, i već u ovoj godini znatno ćemo obnoviti i modernizovati vozni park teretnih kola, predviđenih za međunarodni i unutrašnji saobraćaj - rekao je Šarančić.

On je precizirao da je dogovoreno da isporuka prvih teretnih vagona počne u roku od dva do tri meseca, a svi ostali vagoni treba da budu isporučeni u roku od devet meseci.

Prema rečima Šarančića, sredstva za taj veliki posao na međunarodnom tenderu dobila je jedna od najvećih firmi specijalizovanih za proizvodnju teretnih šinskih kola.

Predsednik kompanije "IRS" Kristijan Burči najavio je da će prva isporuka vagona srpskim železnicama biti predata na korišćenje već u aprilu i obećao da će svi rokovi navedeni u ugovoru biti ispoštovani.

Šarančić je danas potpisao ugovor i sa nemačkom firmom "Hegenštajt" o isporuci i montaži savremenog struga za obradu točkova na lokomotivama i vagonima "Železnica Srbije".

Strug će biti postavljen u ranžirnoj stanici u Makišu, a vrednost struga i opreme je oko 2 mil EUR, saopštile su "Železnice Srbije".

Menadžer prodaje "Hegenštajta" Jirgen Engels istakao je da ta kompanija na tenderu ponudila jedan od najsavremenijih strugova za obradu točkova na lokomotivama i vagonima, koji su vrlo traženi na svetskom tržištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.