NavMenu

IGB Automotive Inđija završava izgradnju novog pogona do kraja 2016. - Počelo zapošljavanje novih radnika

Izvor: Dnevnik Subota, 24.09.2016. 13:05
Komentari
Podeli
IGB Automotive Comp Inđija očekuje završetak izgradnje novog pogona do kraja godine, a u planu je da u narednih mesec dana bude zaposleno još 150 radnika, piše Dnevnik.

Kompanija I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke, koja ima poslovnu jedinicu u Inđiji, bavi se proizvodnjom grejača za automobilska sedišta i za volane automobila, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače automobilskih sedišta i električnih kontrolnih jedinica. Prva je u Srbiji po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u I.G.Bauerhin grupaciji, i sve je to postigla za devet godina koliko posluje u našoj državi, objašnjava za Dnevnik generalni menadžer kompanije Dalibor Berić.

– Danas IGB Automotive Comp Inđija zapošljava više od 1.650 radnika i proizvodi više od 18 miliona proizvoda godišnje, a u narednih mesec dana plan je da zaposlimo još 150 novih radnika. Grejači i senzori za sedište napravljeni u Srbiji opremaju veliki broj vozila napravljenih u Evropi, kao što su mercedes, audi, BMW, volkswagen, opel, reno itd. Grupacija I.G. Bauerhin prisutna je na gotovo svim kontinentima i omogućava svojim kupcima visok kvalitet proizvoda prema postavljenim standardima autoindustrije. Svaka proizvodna jedinica ima svoje tržište, tako da su proizvodi iz Inđije u skladu s očekivanjima veoma zahtevnih evropskih kupaca.

Ta nemačka kompanija je prošle godine potpisala s Vladom Srbije ugovor o dodeli podsticajnih sredstava za izgradnju novog proizvodnog pogona za proizvodnju grejača za automobilska sedišta i senzora. Izgradnja novog pogona počela je u aprilu ove godine.

- Radovi su u toku i očekujemo završetak do kraja ove kalendarske godine. U skladu s postavljenim poslovnim ciljevima i definisanim biznis-planom, kompanija IGB Automotiv Inđija će po realizaciji novog proizvodnog pogona zaposliti novih 500 radnika. Već smo krenuli da zapošljavamo i obučavamo deo radnika, pa će do sredine oktobra broj zaposlenih premašiti cifru od 1.800 – kaže Berić.

Inače, kompanija IGB Automotiv Inđija ovih dana obeležava devet godina uspešnog poslovanja na domaćem tržištu, i zadovoljna je i uslovima proizvodnje i radnom snagom, piše Dnevnik.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.