Izvor: Tanjug | Petak, 23.09.2016.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kinezi zainteresovani za privatizaciju PKB Beograd

(Foto: smereka/shutterstock.com)
Postoji veliki potencijal za privrednu saradnju Beograda i Pekinga i realizaciju zajedničkih projekata, rečeno je danas tokom posete Privrednoj komori Beograda delegacije tog kineskog grada sa privrednicima, koji su posebno zaintresovani za Poljoprivrednu korporaciju Beograda - PKB.

Predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić i savetnik u Birou za investicije Pekinga Zhang Tong potpisali su izjavu o saradnji između dve institucije, na Forumu Beograd - Peking.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da Srbija i Kina imaju potpisane važne međudržavne sporazume i da se dobri odnosi dve zemlje nastavljaju saradnjom Beograda i Pekinga.

- Vidimo veliki prostor za saradnju dva grada, pošto Beograd ulazi u velike infrastrukturne projekte. Tu je cela delegacija privrednika iz Pekinga, razgovaramo o nastavku ulaganja u infrastrukturu, pre svega, nastavku gradnje obilaznice oko Beograda, razgovaramo i o dve zone slobodne trgovine koje pravimo u Obrenovcu i na Paliluli, da vidimo koje su kineske kompanije zainteresovane za naše tržište - rekao je on.

Nikodijević je dodao da se razgovara sa kineskim partnerima i o planiranoj gradnji IT parka u Beogradu.

- Kinezi su već duže zainteresovani za PKB, rekli su nam da su sedamdesetih godina, kada su počeli da izrastaju u ekonomsku silu, dolazili u PKB da vide kako mi radimo, a sada su nama potrebna njihova iskustva. Razgovaramo o tome kako da pomognu u PKB i eventualnom preuzimanju, to je za njih vrlo intreresantno. Nije im jasno ko je uspeo takvu kompaniju da dovede na niske grane - kazao je Nikodijević.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.