Izvor: eKapija | Sreda, 20.02.2008.| 14:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Velika književna manifestacija "Dani Laze Kostića" na ovogodišnjem Salonu kniga u Novom Sadu (od 13. do 18. marta)

(Foto: b)

Međunarodni salon knjiga i međunarodna Izložba umetnosti "Art Expo" biće odžani na Novosadskom sajmu od 13. do 18. marta. Istovremeno, na Novosadskom sajmu biće održan i Salon nameštaja i opreme za enterijere "Ambijenta", čime će biti upotpunjena celina "Umetnost izbora", što je i osnovna poruka ovih sajamskih priredbi.

Na Salonu knjiga ove godine nastupiće više od 30% novih izdavača i knjižara iz Srbije, koji će predstaviti više desetina hiljada naslova iz beletristike, popularne i stručne literature, kao i rečnike i udžbenike stranih jezika. Među učesnicima će biti i štampani mediji: dnevna, nedeljna, specijalizovana mesečna izdanja, proizvođači i trgovci školskog i kancelarijskog pribora.

Tokom Salona biće održana velika književna manifestacija "Dani Laze Kostića", u okviru koje će se govoriti o 10 tema, a posebna pažnja biće posvećena naučnoj fantastici.

Specijalni gost programa "Dani Laze Kostića", u ponedeljak (17. marta 2008.godine), biće engleski književnik Tony Parsons.

Posetioci će imati prilike da se sretnu i sa Vidom Ognjenović, kao i sa dobitnikom nagrade "Zlatni suncokret" Miletom Prodanovićem, zatim dobitnikom "Zmajeve nagrade" Ivanom Negrišorcem i Vujicom Rešinom-Tucićem, dobitnikom nagrade "Vasko Popa".

U užem izboru za ovogodišnju nagradu "Laza Kostić" su Gordana Ćirjanić, Filip David, Miroslav Josić-Višnjić, Radoman Kordić, Miloš Latinović, Nikola Malović, Igor Marojević, Ivan Negrišorac i Bora Radović.

Izložba "Art Expo" ove godine dobija međunarodnu dimenziju učešćem umetnika u izlagačkom segmentu, ali i posebnim događajem na kojem će biti reči o novim identitetima u umetničkom izražaju. Jedinstvena likovna nagrada "Sava Šumanović" biće uručena deseti put, a posetioci će imati priliku da pogledaju dela dosadašnjih dobitnika ove nagrade.

Za ovu, javnosti manje poznatu nagradu, prirediće se značajna, tematska izložba i susret likovnih kritičara iz regiona, sa suorganizatorima - galerijama "Bel art" i "Zlatno oko".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.