NavMenu

Lukoil će u Srbiju uložiti 10 mil USD tokom 2017.

Izvor: Beta Četvrtak, 22.09.2016. 15:41
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija)
Kompanija Lukoil planira ulaganje od 10 mil USD u Srbiji u 2017. godini, povećanje broja benzinskih stanica i rast tržišnog udela, najavili su u sredu, 21. septembra, predstavnici te kompanije koja je obeležila 25 godina rada.

Lukoil u Srbiji posluje od 2003. godine kada je ta naftno-gasna grupacija kupila Beopetrol za 117 mil EUR i obavezala se da će za pet godina investirati 85 mil EUR.

Generalni direktor Lukoil Srbija Andrej Kuku je nrekao da preduzeće ima opetarivnu dobit, ali da još nije povraćena obavezna investicija. On je kazao da je u poslednje dve godine Lukoil Srbija investirao više od 16 mil USD. U 2015. godini ta kompanija je u budžet Srbije uplatila više od 10 milijardi dinara.

Plan je, kako je dodao, otvaranje još 10 benzinskih pumpi u naredne tri godine, pored sadašnjih 113.

U prodaji naftnih derivata, Lukoil ima tržišni udeo u Srbiji od 10% i zapošljava oko 1.000 ljudi. Lukoil u Srbiji, počev od novembra 2013, nudi brendirana goriva nove generacije ECTO Diesel i ECTO Plus, a od septembra 2016. i ECTO Sport.

Lukoil je jedna od najvećih naftnih i gasnih kompanija u svetu čiji je udeo u svetskoj proizvodnji nafte veći od 2% i oko 1% u zalihama nafte. Kompanija ima više od 5.500 benzinskih stanica u 22 zemlje i zapošljava 110.000 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.