NavMenu

Napreduje izgradnja Jugoimport fabrike municije u Uzićima kod Požege - Početak proizvodnje već 2017.

Izvor: Tanjug Sreda, 21.09.2016. 17:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: konecny/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar odbrane Zoran Đorđević i direktor preduzeća Jugoimport SDPR Jugoslav Petković, obišli su u sredu (21. septembra 2016. godine) fabriku streljačke municije u Uzićima kod Požege, koja je u izgradnji.

Reč je o budućem pogonu za kompletiranje municije.

Vrednost investicije je 89 mil EUR, fabrika će se prostirati na više od 11.000 kvadrata i zapošljavaće 700 ljudi.

- Mislim da će to biti jedan veliki korak napred, kada je reč o namenskoj industriji, koji će da doprinese ekonomskom razvoju Srbije - naglasio je ministar odbrane.

Ministar Đorđević naveo je da je projekat u prvoj fazi, te da se, na osnovu prognoziranog tempa, očekuje da će prvi metak u novoj fabrici biti proizveden sledeće godine, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Direktor preduzeća Jugoimport SDPR Jugoslav Petković podsetio je da je reč o prvoj fabrici koja se gradi nakon Drugog svetskog rata u kojoj će se proizvoditi mala streljačka municija.

- Poseban kuriozitet je što će se na jednom mestu proizvoditi streljačka municija od 9 mm, 7,62 mm, 5,56 mm i 12,7 mm. Kapacitet fabrika u regionu je oko 7 miliona, a naša fabrika će proizvoditi oko 10 miliona metaka - naveo je Petković.


Prema njegovim rečima, do kraja godine će biti privedena kraju i druga, od tri planirane faze izgradnje.

Fabrika streljačke municije u Uzićima deo je projekta razvoja odbrambene industrije pod radnim nazivom - Odbrambeno tehnološka industrijska baza Srbije (OTIBS) - Vizija 2020.

Ministar Đorđević je sa saradnicima obišao i kompleks Vojne ustanove Tara i posetio učesnike 43. simpozijuma o operacionim istraživanjima SYM-OP-IS 2016, piše u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.