Izvor: Beta | Sreda, 21.09.2016.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pet novih investitora zaposliće najmanje 6.000 radnika u Nišu - Do kraja godine građevinska dozvola za akvapark

(Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izjavio je danas da bi pet novih investitora čiji se dolazak uskoro očekuje trebalo da u tom gradu otvore najmanje 6.000 radnih mesta.

Bulatović je kazao da je sa jednim od investitora, kompanijom Cooperatief IMI Europe već potpisan Memorandum o razumevanju, dok se sa ostalima pregovara.

- Radi se uglavnom o kompanijama iz oblasti autoindustrije, elektronike i mašinstva. Sa njima pregovaramo po pitanju zemljišta i planskih dokumenata neophodnih za izdavanje građevinske dozvole - rekao je on.

Prema njegovim rečima, investitori čiji se dolazak očekuje zaposliće pre svega inženjere, a to je gradu posebno bitno, jer bi se time zaustavio odlazak visokokvalifikovanih mladih ljudi u inostranstvo.

Bulatović je izjavio i da su u toku pregovori sa crnogorskom kompanijom Aquaterra solutions koja je najavila izgradnju akva parka na lokaciji Lozni kalem, na ulazu u Nišku Banju.

- Sa njima smo se dogovorili da do 31. decembra završimo deo koji se odnosi na grad, odnosno deo koji se odnosi na izdavanje građevinske dozvole - naglasio je gradonačelnik Niša.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.