NavMenu

Počeo da radi novi automatizovani sistem na Međunarodnom carinskom terminalu u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.09.2016. 15:47
Komentari
Podeli

JKP Parking servis Beograd danas je na Međunarodnom terminalu pustio u rad novi savremeni automatizovani sistem za kontrolu ulaska i izlaska vozila. U novi sistem implementiran je i rad skladišta, autoperionice, tehničkog pregleda, kao i rad carinske ispostave Terminal Beograd 11568. Na ovaj način ubrzan je protok vozila, ali i korisnicima olakšano i pojednostavljeno postupanje u carinskom postupku u delu nadležnosti Parking servisa.

Direktor JKP Parking servis Andrija Čupković i izvršni direktor za operativne i tehničke poslove Vladimir Bogićević obišli su Međunarodni terminal na kome je pušten u rad novi automatizovani sistem.

- Korisnici su ranije čekali na ulazu i više od jednog minuta, što je stvaralo gužvu i nezadovoljstvo u danima kada je veliki promet. Sada smo korisnicima omogućili da na teretni i putnički parking uđu bez čekanja, pritiskom na taster i uzimanjem ulazne parking kartice. Osim nove automatike, na Međunarodnom carinskom terminalu smo povećali i broj ulaza, kako za kamione, tako i za automobile - rekao je direktor JKP Parking servis Andrija Čupković.

Na Međunarodnom terminalu, u 2015. godini, izgrađen je parking za teretna vozila, proširen parking za putnička vozila, na kojima je od danas, takođe, automatizovana kontrola ulaska i izlaska vozila. Prošle godine izgrađena je i nova poslovna zgrada za špeditere, čime je značajno podignut kvalitet usluga koje "Parking servis" pruža.

Automatski sistem naplate i kontrole ulaska i izlaska vozila uveden je, tokom letnjeg perioda, i na parkiralištima "Politika", "Viška", "Šumadijski trg", "Kamenička", ,"Cvetkova pijaca", "Kapetanija" i u garaži "Botanička bašta". Umesto ručne naplate parkiranja, sada je ona automatska iz naplatne kućice prilikom napuštanja parkirališta.

Osim uvođenja novog sistema, na parkiralištima "Politika", "Viška", "Šumadijski trg" i "Kamenička" asfaltirane su ulazne i izlazne kolovozne trake, urađene nove elektro i mrežne instalacije, betonirana ostrva i postavljene nove naplatne kućice. Tokom svih radova, parkirališta su bila otvorena za korisnike.

Novi sistem biće uskoro uveden na svim parking objektima, kojima upravlja Parking servis, i omogućiće pružanje informacija o slobodnim parking mestima u realnom vremenu. Korisnici će za sve garaže i parkirališta ove informacije moći da vide na našem sajtu na adresi www.parking-servis.co.rs, kao i na info tablama, postavljenim na prilazima parking objektima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.