NavMenu

"Radan" iz Zmajeva dobio "Halal" sertifikat

Izvor: Tanjug Utorak, 19.02.2008. 13:35
Komentari
Podeli

Agencija za sertifikaciju "Halal" kvaliteta u Novom Pazaru, koja procenjuje da li su proizvodi proizvedeni u skladu s principima islamske vere, dodelila je prvi sertifikat firmi za preradu voća i povrća "Radan" iz Zmajeva kod Novog Sada.

Direktor Agencije, koja je osnovana u septembru 2007. godine i radi u okviru Mešihata Islamske zejednice u Srbiji, Sead Šaćirović izjavio je da je "Radan" zadovoljio sve islamske propise o zdravstvenoj, higijenskoj i sanitarnoj ispravnosti hrane.

- U proizvodima koji poseduju sertifikat "Halal" nema nijednog sastojka koji je muslimanima zabranjen za upotrebu - objasnio je Šaćirović.

- U toku je sertifikacija proizvoda još pet velikih domaćih firmi, čija će imena biti saopštena po završetku prostupka sertifikacije - rekao je Šaćirović i dodao da je za sertifikat "Halal" zainteresovan i jedan elitni hotel koji računa na goste iz islamskih zemalja.

Šaćirović je izrazio očekivanje da će mnoge firme u Srbiji naći ekonomski interes za proizvodnju hrane po "halal" kvalitetu, kao i za izvoz tih proizvoda u islamske zemlje.

"Halal" kvalitet primenjuje se prvenstveno u proizvodnji prehrambenih proizvoda, ali i u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

U Rakovici u planu novi sportsko-rekreativni kompleks na 20.000 m2 - Moguća gradnja bazena, terena, akva parka...

Na području između trase železnice, Ulica Sretena Popovića, 13. oktobra i obilaznice oko Beograda u Rakovici, predviđena je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa, umesto ranije planiranih privrednih zona, vidi se iz Plana detaljne regulacije za ovo područje, koji je beogradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove stavio na rani javni uvid. Povod za novi plan, kako se navodi, predstavlja inicijativa gradske opštine Rakovica

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.