NavMenu

Facebook Messenger stiže Skype i Viber

Izvor: B92 Nedelja, 18.09.2016. 15:48
Komentari
Podeli
Aplikacija Facebook Messenger mogla bi ozbiljno da ugrozi Skype i Viber. Od njenih milijardu korisnika više od 300 miliona upotrebljava je i za glasovne i video pozive.

O tome je govorio direktor aplikacije Dejvid Markus tokom konferencije TechCrunch Disrupt 2016. Isto toliko korisnika ima i "vremešni" Skype.

Facebook je uveo VoIP audio pozive 2013. godine, da bi tokom prošle u ponudu dodao i video pozive "jedan-na-jedan", a u aprilu 2016. grupne glasovne pozive.

Iako su audio i video značajan deo Messengera, Facebook nije mnogo ulagao u razvoj virtuelnog asistenta koji bi bio u istoj kategoriji s Alexom, Google Now, Siri ili Cortanom, što znači da je u riziku da zaostane u tom segmentu.

Nova Google aplikacija za poruke Allo koristi mogućnosti nove opcije Assistant, proširenja za Google Now i omogućava korisnicima stalni dvosmerni dijalog s virtuelnim asistentom. To bi mu moglo dati veliku prednost u odnosu na ono što Facebook ima da ponudi. S druge strane, prednost Facebooka je to što ima veliki broj botova na raspolaganju koji mogu da obavljaju širok spektar zadataka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.