NavMenu

Na prodaju pokretna imovina preduzeća Mladost iz Ćuprije

Izvor: Tanjug Nedelja, 18.09.2016. 10:36
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Stečajni upravnik grafičkog preduzeća Mladost iz Ćuprije Rajko Fuštar oglasio je prodaju javnim nadmetanjem pokretne imovine ove firme, nekada uz Aero Celje i Lipa Mill najpoznatije u svojoj delatnosti u SFRJ.

Javno nadmetanje zakazano je za 17. oktobar, cena je 481.295,20 dinara, a rok za otkup prodajne dokumentacije je 12. oktobar, stoji u oglasu za prodaju.

Oglas je raspisan na osnovu rešenja o bankrotstvu Privrednog suda u Kragujevcu, rečeno je Tanjugu u Kancelariji stečajnog upravnika u Kragujevcu, gde će se i održati javno nadmetanje.

Na prodaju je oprema i inventar mašinske radionice, sredstva koja se nalaze u staroj upravnoj zgradi, po specifikaciji, zalihe gotovih proizvoda - knjižara, vozilo jugo florida, oprema i inventar koja se nalazi u upravnoj zgradi.

Do sada je održano pet nadmetanja u kojima je prodavana "nepokretna i pokretna" imovina Mladosti iz Ćuprije: zgrade štamparija površine 4.632 m2 metra i reprofotografija, zgrada grafičke industrije - pogon samolepljivih etiketa i prizemni objekat, zgrada knjigoveznica i kartonaža.

Na nadmetanju 15. aprila 2015. godine Skupština opštine Ćuprija je kupila magacinsku halu površine 2.500 m2 i upravnu zgradu od 850 m2 za 27 miliona dinara i tu će ovog meseca, kako je ranije planirano, početi da radi jedna firma iz Turske.

Mladost, koja je osnovana 1952. godine, bila je prodata 27. januara 2005. godine preduzeću eksport import Živković iz Jagodine, koji je umesto novih mašina za proizvodnju školskog pribora, koverti, mapa, kancelarijskog pribora, transportnih kutija, samolepljivih etiketa, kako je bilo dogovoreno, uneo mašinu za pravljenje "pampura" - zapušača za boce, rekao je Tanjugu bivši zamenik generalnog direktora Mladosti Milovan Simić.

Živković posle Mladost prodaje firmama Beta trade i Mladost iz Beograda, sa kojima Agencija za privatizaciju raskida ugovor 2009. godine zato što "nisu servisirale tekuće obaveze firme, nisu izmirivali obaveze prema zaposlenima, imali su dugotrajnu blokadu poslovnog računa", kaže Simić.

U trenutku privatizacije u Mladosti je radilo 180 radnika, kojima novi vlasnik nije isplatio 14 plata, niti im je uplatio doprinose. Mladost ne radi oko šest godina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.