NavMenu

Otvoren pogon italijanske Tecnostrutture u Zrenjaninu - Investicija vredna 3,5 mil EUR

Izvor: Beta Subota, 17.09.2016. 13:23
Komentari
Podeli
(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Proizvodni pogon italijanske kompanije Tecnostrutture, u čiju izgradnju je investirano 3,5 mil EUR, svečano je otvoren u subotu, 17. septembra, u industrijskoj zoni Jugoistok-Ečka u Zrenjaninu.

Otvaranju su prisustvovali ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, predsednik italijanske regije Abruco, gradonačelnik grada Frankavila Al Mare Antonio Lućani, ministar privrede u Vladi Srbije Goran Knežević, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Ministar Knežević rekao je da je Zrenjanin prepoznat kao dobro mesto za investiranje, pogodno i podsticajno okruženje za započinjanje poslova sa jednom od najboljih industrijskih zona na Balkanu.

Osnivač i direktor Tecnostrutture Đuzepe Verna rekao je da je već odabrano dvadesetak radnika, a namera je da tu bude zaposleno oko 70 ljudi.

Kompanija Tecnostrutture predstavlja deo grupacije Edil Steel koja je lider u sektoru čeličnih konstrukcija na međunarodnom tržištu.

U proizvodnom pogonu u Zrenjaninu, kako je ranije najavljeno, proizvodiće se elementi čeličnih konstrukcija za izgradnju mostova, aerodroma, stadiona, velikih tržnih centara i industrijskih objekata. Vrednost investicije je 3,5 mil EUR, a veći deo proizvodnje u Zrenjaninu biće namenjen inostranom tržištu. Investitor je već najavio i dalja ulaganja u tom gradu u iznosu od 6 mil EUR. Tecnostrutture je treća velika italijanska kompanija koja će poslovati u Zrenjaninu, uz Pompea Modital i Fulgar, koji su prisutni u zoni Bagljaš, odnosno Jugozapad-Elemir, od 2007. godine.

Gradonačelnici Zrenjanina i Frankavila Al Mare potpisali su ovom prilikom i Sporazum o strateškoj saradnji ta dva grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.