Izvor: Tanjug | Četvrtak, 15.09.2016.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

IPB otvorio poslovnu halu vrednu 4,5 mil EUR u Šimanovcima - Kreće izgradnja još jednog industrijskog objekta

(Foto: ipb.rs)
Kompanija Industrijski park Beograd (IPB) otvorila je u Šimanovcima u sredu, 14. septembra 2016. godine, novu poslovnu halu površine 11.350 kvadratnih metara.

Direktori IPB-a Stevan Rogić i Vukan Lainović simbolično su ključeve završene hale predali direktoru Milšpeda Nikoli Todoroviću, jer je ta kompanija zakupila objekat u Šimanovcima, kao i onaj izgrađen pre dve godine. Ukupna vrednost investicije izgradnje poslovne hale, odnosno logističko-distributivnog centra, iznosi 4,5 mil EUR.

Stevan Rogić je rekao da je ta kompanija u predviđenom roku završila izgradnju dva industrijska objekta, a najavio je da će za nekoliko dana početi i izgradnja trećeg.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da je u periodu od 2014. do 2016. godine u Srbiji otvoreno 124.000 radnih mesta i, kako je rekao, skoro sva su u privrednom sektoru. Prema njegovim rečima, to je najbolji pokazatelj poboljšanja celokupnog privrednog ambijenta u Srbiji i poboljšanja atmosfere za investitore.

- Drago mi je što se od večeras ovaj broj od 124.000 novih radnih mesta povećava za još najmanje 130, koliko će ih biti zaposleno u novootvorenoj poslovnoj hali IPB-a - rekao je Mirović i istakao da je Pokrajinska vlada u svoje prioritete uvrstila ekonomski razvoj svih opština u pokrajini, a posebno onih manje razvijenih.

Mirović je dodao da Pećinci ne pripadaju redu nerazvijenih opština, ali je naglasio da i one koji dobro rade, treba pomoći. Predsednik Pokrajinske vlade na kraju je kazao da otvaranje pomenutog objekta u Šimanovcima predstavlja podstrek da se radi brže i bolje, da se, kako je rekao brže izdaju dozvole i realizuju investicije.

Svečanosti otvaranja hale u Šimanovcima prisustvovao je ambasador Slovenije Vladimir Gašparič koji je rekao da je Srbija značajan partner te zemlje, čemu svedoči i podatak da je obim investicija Slovenije u našoj državi 1,2 mlrd EUR.

Predsednica opštine Pećinci Dubravka Kovačević Subotički je kazala da je zadovoljstvo što u toj opštini postoji investitor kao što je kompanija IPB, koja je za dve godine sagradila dve velike hale u industrijskoj zoni u Šimanovcima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.