Izvor: Tanjug | Nedelja, 11.09.2016.| 13:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Profesionalni menadžeri mogli bi da pomognu srpskim državnim kompanijama

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Profesionalni menadžment u srpskim državnim kompanijama, koje još nisu još privatizovane mogao bi da ima dobar uticaj, a posebno u oblastima transporta, telekomunikacija i energetike, ocenjuje Džejmi Andersen, profesor strateškog menadžmenta u Antverpentskoj školi menadžmenta i gostujući profesor u Londonskoj poslovnoj školi.

- Video sam već uticaj koji može da ima dobar profesionalni menadžment u javnim preduzećima i bivšim državnim firmama, posebno u oblastima kao što je transport, telekomunikacije, energetika... Biznis modeli tih industrija su sve vise složeni, i zato im je potreban menadžment koji je dobro obučen i kompetentan da, u globalu, donese najbolje prakse i pristupe - rekao je Andersen.

Upravljanje je, navodi on, u tome da se stvari obave sa drugima i kroz druge ljude, a organizacije omanu ako nema nikoga da "upravlja u visokim performansama".

Za mlade, kao i za iskusne lidere, važna je sposobnost da ostanu skromni i da "ostave ego ispred vrata" kad ulaze u kompaniju, smatra.

Velike vođe su, prema njegovim rečima, sposobne da sa velikim samopouzdanjem dele znanje i poštuju mišljenje drugih, a važno je i to što su oni "spremni da priznaju da ne znaju sve".

Tri su veoma važna atributa za one koji žele uspeh - poniznost, energija i fokus. Kad kaže poniznost, objašnjava Andersen, to je u smislu da lideru ne smetra i da je sposoban da sluša druga i raznovrsna mišljenja. Energija je, nastavlja, potrebna da bi lideri bili otporni da se nose sa izazovima i neuspesima, a fokus da osiguraju da se ljudi ponašaju u skladu sa strategijom firme.

- Verujem da sve te osobine mogu da se poprave kroz otvorenost da se trenira i uči celog života - rekao je on.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.