Izvor: Tanjug | Subota, 10.09.2016.| 13:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti 20. oktobra 2017.

(Foto: Aleksandar Mijatovic/shutterstock.com)
Svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti trebalo bi da bude 20. oktobra 2017. godine, rekao je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Obilazeći muzej sa direktorom te institucije Slobodanom Nakaradom, Vukosavljević je istakao da očekuje završetak kompletne rekonstrukcije u junu 2017.

Ministar je rekao da se, bez obzira na završetak radova i izlaganje stalne postavke, svečano otvaranje Muzeja savremene umetnosti planira za 20. oktobar sledeće godine, na Dan oslobođenja Beograda.

Tada će, rekao je ministar, Beograd ponovo biti ukrašen svojim velikim draguljem - Muzejem savremene umetnosti.

Vukosavljević je podsetio da je 20. oktobra 1965. svečano otvoren ovaj za to doba impozantni muzej, te da je njegova impozantnost ostala simbolična i slikovita i danas.

Prema njegovim rečima, u Muzeju savremene umetnosti video je, kao i u Narodnom muzeju koji je prethodno posetio, da postoji isto opredeljenje i motivisanost da se ceo posao završi na vreme.

Rok za završetak radova na sanaciji Muzeja savremene umetnosti, čija je vrednost 514,5 miliona dinara bez PDV-a, je 269 kalendarskih dana, od 24. avgusta ove godine, kada je izvođač, preduzeće Termo inženjering d.o.o. iz Beograda uveden u posao.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova na adaptaciji objekta Muzeja savremene umetnosti obavlja preduzeće Beo potez d.o.o. iz Beograd.

Muzej savremene umetnosti, inače, zatvoren je od 2007. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.