Izvor: Tanjug | Petak, 09.09.2016.| 14:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dunav osiguranje ostvarilo 830 miliona dinara neto dobiti za šest meseci 2016.

Poslovanje Dunav osiguranja u prvoj polovini ove godine obeležili su rast premijskog prihoda, visoka ažurnost u rešavanju šteta i adekvatno obračunate i obezbeđene buduće obaveze prema osiguranicima. Kompanija je ostvarila i neto dobitak u iznosu od 830 miliona dinara.

U prvom polugođu Dunav osiguranje je zadržalo i lidersku poziciju u rešavanju šteta sa tržišnim udelom od 26%. Vrednosti isplaćenih šteta je 3,7 milijardi dinara.

Kompanija je ostvarila i znatan iskorak u kvalitetu i obimu usluga, posebno u segmentu neživotnih osiguranja. To je rezultiralo i povećanim interesovanjem osiguranika za zaključivanje polisa, čiji je broj premašio milion, saopšteno je iz Dunav osiguranja.

Ostvarena bruto premija na kraju juna ove godine dostigla je oko 12,4 milijarde dinara, a to je rast od 8,44% u poređenju s istim prošlogodišnjim periodom.

Vodeću poziciju na srpskom tržištu osiguranja, po visini ukupne premije, kompanija Dunav potvrdila je i u prvoj polovini ove godine najvećim tržišnim udelom od 27,4%.

Po visini premije, najveće tržišno učešće u posmatranom periodu Dunav osiguranje zabeležilo je kod osiguranja imovine od požara i drugih opasnosti - čak 41,3%, potom slede ostala osiguranja imovine - 40,6%, te osiguranje od opšte odgovornosti - 36,3% i osiguranje od auto-odgovornost u visini od 34,8%.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.