NavMenu

Pijaca Palilula postaće najsavremenija u Beogradu - Otvorene ponude za projektovanje i izgradnju

Izvor: eKapija Petak, 09.09.2016. 12:08
Komentari
Podeli
(Foto: beograd.rs)
Pijaca Palilula postaće najsavremenija pijaca u Beogradu, rekli su predstavnici grada i JKP Gradske pijace na otvaranju ponuda za javnu nabavku radova – Projektovanje i izgradnja pijace Palilula.

– Obišli smo pijacu Palilula pre šest meseci i tom prilikom obećali sugrađanima da ćemo početi sa rekonstrukcijom ove, ali i drugih pijaca u gradu. U međuvremenu je izmenjen i Plan generalne regulacije u skladu sa strategijom razvoja pijaca, tako da će Beograđani najzad moći da se ponose izgledom i funkcionalnošću prestoničkih pijaca. Nastojimo da od pijaca napravimo savremene centre trgovine hranom – istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Direktor JKP Gradske pijace Ivan Sočo kaže da će palilulska pijaca biti rekonstruisana u skladu sa najvišim evropskim stndardima.

– Završena je javna nabavka za pijacu Palilula, koja će biti prva pijaca potpuno rekonstruisana u skladu sa najvišim evropskim standardima. Prethodno obaveštenje o javnoj nabavci objavljeno je 29. juna, a javna nabavka 17. avgusta 2016. godine. Tendersku dokumentaciju preuzelo je sedam preduzeća koja su se grupisala u dva konzorcijuma. Jedan konzorcijum na otvaranju ponuda nije imao ispravnu dokumentaciju. Odluka o dodeli ugovora biće doneta nakon detaljnog pregleda dokumentacije, u zakonskom roku od 25 dana od dana javnog otvaranja ponude – rekao je Ivan Sočo.

U prethodnom periodu mladi arhitektonski tim Geoinka uradio je idejno arhitektonsko rešenje pijace Palilula. U skladu sa novim parametrima pijaca će dobiti maksimalnu funkcionalnost, atraktivan i moderan izgled. Idejno rešenja pijace Palilula predviđa tri nivoa objekta pijace koji su omogućeni prirodnim padom terena. Kompaktna forma drvenog krova koja prelazi u delove bočne fasade glavni je koncept objekta.

Pijačni plato smešten je u nivou prizemlja sa modularnim boksevima od montažnih elemenata. Blagom rampom dolazi se na nivo galerije na kojoj se nalazi kancelarijski prostor, dodatni prostor namenjen prodaji suvenira, antikviteta, narodnih radinosti kao i kafe-restoran u kome će posetioci pijace moći da degustiraju hranu i piće iz same ponude pijace.

U nivou suterena predviđena je samoposluga i magacinski prostor sa hladnjačama, prostor za pakovanje robe, kao i prostor za pripremu proizvoda, dok je u nivou ispod predviđena podzemna garaža, koja je namenjena isključivo posetiocima pijace.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.