Izvor: eKapija | Sreda, 07.09.2016.| 09:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinje obnova smrdljivih zgrada u naselju Dr Ivan Ribar - Raspisan tender za uklanjanje neprijatnih mirisa i zagađujuće materije

(Foto: Građevinska direkcija Srbije)
Građevinska direkcija Srbije raspisala je tender za uklanjanje neprijatnih mirisa i zagađujuće materije iz dva objekta u ulici Mileve Marić Ajnštajn u naselju Dr Ivan Ribar uNovom Beogradu.

Dve zgrade u novobeogradskom naselju čuvene su kao 'smrdljive', budući da su u njihovim zidovima stručnjaci pronašli otrovna isparenja fenola.

Postupak se sprovodi kao konkurenti dijalog, a kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, objekti bi trebalo da se dovedu u potpuno funkcionalno stanje, tako da su podobni za korišćenje.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. oktobar.

Podsetimo, gotovo dve godine od kada su se stanari 'smrdljivih' zgrada, u naselju Dr Ivan Ribar u Novom Beogradu, iselili iz svojih stanova zbog otrovnih materija, ovi objekti stajali su netaknuti. Nakon dugotrajnog dogovora sa stanarima i nekoliko potencijalnih verzija rešavanja ovog problema, Građevinska direkcija Srbije (GDS), prodavac ovih stanova, je odlučila da za vlasnike nekretnina sazida nove objekte, a da se sporne višespratnice obnove tako što će se iz njih 'izvući' zagađenja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.