NavMenu

Sudovi u Beogradu rade na novim adresama

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 05.09.2016. 15:58
Komentari
Podeli
(Foto: Africa Studio/shutterstock.com)
Sudovi i tužilaštva, koji su iseljeni iz beogradske Palate pravde, počinju danas redovni rad na novim adresama.

Kako je Tanjugu rekla ministarka pravde Nela Kuburović, tokom leta u planiranim rokovima završena je selidba svih sudova i tužilaštava koji su bili smešteni u Palati pravde u Savskoj ulici.

U zgrade u Katanićevoj 15 preseljeni su Viši sud i Više javno tužilaštvo u Beogradu, zatim Drugi osnovni sud i parnično i krivično odeljenje i Drugo osnovno javno tužilaštvo, kao i Apelaciono javno tužilaštvo.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo smešteni su u nekadašnjoj zdradi SIV-dva, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 104, a krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo preseljeni su u zgradu kod kolega iz Parničnog odeljenja tog suda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 16.

Kuburović je ukazala da je poboljšanje uslova rada i smeštajnih kapaciteta za beogradske pravosudne organe, imajući u vidu da oni imaju u radu više od 60% svih sudskih predmeta u državi, jedan od prioriteta Ministarstva pravde.

- Ministarstvo pravde je u prethodnom periodu radilo postepeno na unapređenju smeštajnih uslova kako bi otklonilo svaki nedostatak i omogućilo da se ročišta zakazuju redovno, da više ne bismo imali situacije da jednu sudnicu deli troje sudija, pa da sudija ima jedan sudeći dan nedeljno - naglasila je ministarka.


Rekonstrukcijom i adaptacijom sedmospratnice u Savskoj ulici biće omogućeno da većina sudija ima svoje sudnice i da se suđenja zakazuju u kraćim rokovima.

- Samim tim doprinećemo i kraćem trajanju sudskih postupaka - istakla je Kuburović, navodeći da će radovi na rekonstrukciji Palate pravde, koji su planirani da traju dve godine, krenuti u oktobru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.