NavMenu

LONČAR: Počela izgradnja Tiršove 2 i Onkologije 2

Izvor: eKapija Subota, 03.09.2016. 09:49
Komentari
Podeli

Zlatibor LončarZlatibor Lončar
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da je počela izgradnja Tiršove 2 i Onkologije 2 i da je to prioritet. On je za RTS rekao i da je premijer uključen i da se trenutno traže sredstva koja su najisplatljivija.

- Renoviranje Kliničkog centra je u planu, 50.000 kvadrata će biti opremljeno, 40 firmi je otkupilo dokumentaciju, sedam firmi je ispunilo sve uslove. Nemamo problema, skupili smo dokumentaciju i odradiće se sve što je do nas - kaže Lončar.

Ministar je ponovio da je kupovinom novog aparata za zračenje u kliničkom centru u Kragujevcu nema više liste čekanja i ističe da su prioritet za lečenje deca i najhitniji slučajevi.

Lončar je rekao da će svi koji su na listi čekanja u drugim gradovima ili u slučaju da aparat ispadne iz sistema biti upućeni u Klinički centar u Kragujevcu.

- Za mesec i po dana radiće aparati u Nišu, Kamenici i Beogradu. Sa tenderom Svetske banke nabavićemo šest aparata i neće biti lista čekanja - kazao je Lončar za RTS.

Ministar je apelovao na sve iz zdravstva i istakao da "od njih zavisi nečije zdravlje i život i da treba da se ponašaju tako".

- Napravili smo plan kako da zamenimo skenere, izdvojićemo oko 450 miliona dinara i time zameniti sve što je neophodno - ističe Lončar.

Kaže da je u narednom periodu prioritet da se povrati odnos pacijenta i lekara.

- Prioritet je da povratimo odnos pacijenta i lekara, pa preventiva, jer građani treba da shvate da kad se na vreme otkrije nešto može da se izleči, moramo da promenimo svest gradjana i sve što radimo je da učinimo da ljudi vide da su lekari tu zbog njih i da taj odnos mora da bude mnogo bolji - objašnjava Lončar za RTS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.