NavMenu

Trigano 1. septembra preuzima 160 radnika Zastave Inpro

Izvor: Tanjug Sreda, 31.08.2016. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)
Direktor preduzeća Zastava INPRO Branko Veljović izjavio je danas da očekuje da će kompanija Trigano prikolice sutra, 1. septembra, preuzeti 160 radnika Inpra, kako se obavezala ugovorom o kupovini opreme u vrednosti od oko 287.000 evra.

- Sve je u skladu sa ugovorom. Sada očekujemo da pre roka, pošto je po ugovoru 30 dana od uplate rok za preuzimanje ljudi, to bude završeno. Očekujemo da se to završi sutra - rekao je on i naveo da je ugovor potpisan 17. avgusta.

Kompanija Trigano prikolice koju je istoimena francuska kompanija osnovala u Srbiji, obavezala se tim ugovorom na kupovinu opreme u vrednosti od oko 287.000 EUR i preuzimanja 160 radnika preduzeća.

Obaveza kompanije bila je da nakon potpisivanja ugovora u roku od najviše nedelju dana isplati preostalih 90% od prodajne cene imovine i preuzme radnike.

Polovinu od ukupnog broja radnika Zastave INPRO koja posluje u sastavu Grupe Zastava vozila čine osobe sa invaliditetom.

Zato Veljović tvrdi da nema privatizacije tog preduzeća, a kako je najavio, predstoji im dalja borba kako bi se rešio status firme na jedini moguć način - a to je da bude državno preduzeće.

- Privatizacija ne postoji zato što je Inpro preduzeće koje zapošljava osobe sa invaliditetom i po Zakonu o privatizaciji to ne može da se uradi. Prodat je deo opreme uz obavezu da se preuzme 160 ljudi, 80 osoba sa invaliditetom i 80 zdravih. Stiglo je dotle da bi sutra trebalo da se preuzmu i ti ljudi, da se konačno posao završi - rekao je Veljović.

Inpru, kako je istakao, predstoji dalja borba da završi rešenje svog statusa, da postane ono što po zakonu jedino i može da bude, a to je državno preduzeće.
- Mi smo i dalje društveni i napravićemo programe da se konačno i ovaj drugi deo koji nije povezan sa grupacijom Trigano, bude državno preduzeće kao što je Grafopromet - naveo je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.