Izvor: eKapija | Sreda, 31.08.2016.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Opšta bolnica Bel Medic potpisala ugovor sa aviokompanijom Air Pannonia za prevoz pacijenata

Zrinka Vlašić i Jasmina Knežević (Foto: belmedic.rs)
Opšta bolnica BelMedic iz Beograda potpisala je ugovor sa avio kompanijom Air Pannonia iz Osijeka za prevoz pacijenata i tako obezbedila dodatni kvalitet medicinskih usluga svojim klijentima. To je prva zdravstvena ustanova u Srbiji koja ima takvu vrstu ugovora sa nekom aviokompanijom.

Ugovor u ime Opšte bolnice BelMedic potpisala je direktorka mr sci. med. dr Jasmina Knežević, navodeći da ovakva saradnja omogućava pacijentima veću sigurnost kada je u pitanju njihovo zdravlje, bez obzira gde se nalazili u tom trenutku.

- U praksi, potpisivanje ovog ugovora i početak ovakve saradnje znači da pacijent može biti prеvеzеn dо Opšte bolnice BelMedic ili neke druge zdravstvene ustanove u Republici Srbiji sa bilo kog mesta u Evropi u rekordno kratkom vremenskom roku - rekla je dr Ivana Petrović, medicinski direktor Opšte bolnice BelMedic, istakavši da i strani državljani koji se povrede u Srbiji, a lečenje žele da nastave u svojoj zemlji, na ovaj način u najkraćem roku mogu da stignu na željenu destinaciju.

U ime kompanije Air Pannonia, prve hrvatske avio kompanije koja se bavi medicinskim aviotransportom, ugovor je potpisala Zrinka Vlašić.

- Kompanija Air Pannonia poseduje sve zakonski obavezne svetske standarde za prevoz pacijenata, odobrene od strane Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA- Europian aviation safety agency), po čemu se izdvaja od konkurencije sa ovog područja. Pacijenti će se prevoziti avionima koji su opremljeni svom potrebnom medicinskom opremom, uz medicinsku pratnju visoko kvalifikovanih stručnjaka, koji su posebno obučeni za ovakvu vrstu medicinskih usluga - izjavila je Zrinka Vlašić i dodala da toj avio kompaniji treba sat do dva da se organizuje po pozivu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.