NavMenu

NLB Grupa u prvoj polovini 2016. ostvarila dobit od 69,5 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.08.2016. 11:50
Komentari
Podeli
(Foto: Nonwarit/shutterstock.co)
NLB Grupa je u prvih šest meseci ove godine ostvarila profit od 69,5 mil EUR, za trećinu više nego u istom periodu 2015. godine. Sve strateške članice Grupe prihodovale su više nego u istom periodu lane, a NLB Banka Beograd je zabeležila profit od 2,3 mil EUR.
Na nivou grupacije, profit pre oporezivanja u svim ključnim segmentima (poslovanje sa fizičkim i pravnim licima, malim i srednjim preduzećima) uvećan je u prvoj polovini ove godine za 10,5 mil EUR, odnosno za 18% u odnosu na isti period 2015. godine. Time je Grupa nastavila pozitivan trend u poslovanju već deseti kvartal zaredom, potvrđujući stabilnost svog poslovnog modela.
- NLB Banka Beograd je u prvih šest meseci ove godine odobrila kredite u iznosu od 71 mil EUR. To sa jedne strane govori o našoj spremnosti da podržimo građane i privredu u svim životnim i poslovnim planovima, ali i o ojačanom poverenju naših klijenata. Nastavljamo da unapređujemo ponudu za sve segmente klijenata, kako bi im svaki kontakt sa bankom predstavljao pozitivno iskustvo i nastojimo da opravdamo to poverenje - rekao je povodom objavljivanja polugodišnjih rezultata Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd.

Dodao je da su najvažniji ciljevi strategije NLB Grupe za period do 2020. godine: da poboljša korisničko iskustvo, optimizuje ponudu proizvoda i usluga, pojednostavi IT sistem i operacije i nastavi da razvija kanale distribucije. Na taj način, Grupa će biti dobro pripremljena za digitalizaciju, ali druge izazove sa kojima se suočava cela industrija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.