NavMenu

Pirate Technologies širi poslovanje na srpskom tržištu - Do kraja 2017. posao za još 30 IT stručnjaka

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.08.2016. 11:22
Komentari
Podeli
(Foto: Ahmet Misirligul/shutterstock.com)
Pirate Technologies, baza za unapređenje softverskog sistema berlinske HolidayPirates grupacije, jedne od najbrže rastućih turističkih kompanija na svetu, najavila je proširenje poslovanja na srpskom tržištu otvaranjem oko 30 radnih mesta za visokokvalifikovane softverske inženjere do kraja 2017. godine.

Tako je Beograd, uz centralu u Berlinu, postao glavna IT baza za HolidayPirates grupaciju. Za proširenje poslovanja u ovoj oblasti nemačka kompanija odabrala je upravo srpsko tržište zbog prepoznatljivog kvaliteta softverskih stručnjaka.

- Iz kancelarije u Beogradu će se razvijati softverska platforma koja obuhvata više od 15 aplikacija i servira preko 50 miliona veb strana mesečno. Pirate Technologies koristi uglavnom LEMP stack, ali radi i sa egzotičnim programskim jezicima i tehnologijama, kao što su Golang, NodeJS, MongoDB, ElasticSearch, VueJS, AWS Lambda, Kinesis i SQS. Ove tehnologije nisu uobičajene u Srbiji i to će biti dobra prilika za softverske inženjere da rade sa njima - objašnjava Dragan Stefanov, potpredsednik borda za tehnologiju u HolidayPirates grupaciji.

Vladimir Živadinović, operativni direktor Pirate Technologies, napominje da je kompanija odlučila da razvija poslovanje u Srbiji zbog stručnih kadrova.

- HolidayPirates grupacija posluje u 11 zemalja širom sveta, a Beograd su odabrali kao mesto za razvoj i upravljanje softverskom platformom upravo zbog znanja i stručnosti softverskih inženjera iz Srbije. Srpski developeri su već priznati na međunarodnom IT tržištu, a mnogi talenti su i dalje na fakultetima - ističe Živadinović.

Poseban naglasak Pirate Technologies stavlja na stalna ispitivanja i kvalitet koda, a neprestano ulaže u integraciju i funkcionalnost krajnjih proizvoda. Među alatima koje koristi su Git (GitLab), Jenkins CI, Vagrant, Docker, PHP Storm IDE.

Holiday Pirates grupacija je u svetu prepoznatljiva kao "kompanija 34 nacije", pošto njeni zaposleni dolaze iz čak 34 države. Na srpskom tržištu Pirate Technologies posluje od decembra 2015. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.