NavMenu

Od marta prijave za oznake Srbije - umesto oznake .yu novi internet domen

Izvor: Blic Petak, 08.02.2008. 09:22
Komentari
Podeli

Registracija novog internet domena .rs još uvek nije počela, a registratori očekuju da će početi do početka marta. Trenutno 27 ovlašćenih registratora, uglavnom internet provajdera, vrši rezervacije novih domena, a konačnu odluku o tome kada će početi registrovanje novih internet domena doneće Registar nacionalnog internet domena Srbije.

- Početak registracije je trebalo da počne ranije, ali se već dva puta odlaže. Očekujemo da bi ceo proces trebalo da krene do 1. marta. Trenutno vlada veće interesovanje od očekivanog, a u toku je i prava potera za dobrim internet adresama - kaže Dejan Georgijev iz "Sezampro".

Međutim, odluku će doneti upravni odbor Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), koja upravlja registrom nacionalnih Internet domena.

- Registracija još nije počela i trenutno se vrše rezervacije od strane firmi i građanstva preko ovlašćenih registratora - kaže Mirjana Tasić, v.d. direktora RNIDS.

Za registraciju nove internet adrese čeka najviše 48 sati od momenta podnošenja prijava, dok se ranije čekalo i do mesec dana.

- Fizička lica moraće da imaju kopiju neke isprave, kao što je lična karta, a pravna lica bi trebalo da imaju dokaz o privrednoj registraciji - objasnila je Jelena Opačić iz "EUnet".

Fizičkim licima će, po prvi put, biti omogućeno i da koriste domen in.rs, a jedno od najčešćih pitanja koje postavljaju korisnici jeste na koji način će regulisati svoje adrese za elektronsku poštu koje u imenu imaju .yu. Nema potrebe za panikom jer će se ove adrese automatski menjati u .rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.