NavMenu

BRNABIĆ: IT sektor može da bude okosnica razvoja Srbije

Izvor: Blic Nedelja, 28.08.2016. 13:36
Komentari
Podeli
Ana BrnabićAna Brnabić
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je u nedelju, 28. avgusta da u ovom trenutku u Srbiji u IT sektoru nedostaje 15.000 stručnjaka, i da bi toliko stručnjaka moglo da bude odmah zaposleno.

- Duboko verujem da IT sektor može da bude okosnica razvoja Srbije. U ovom trenutku u IT sektoru fali 15.000 stručnjaka, mislim da bismo toliko mogli odmah da zaposlimo. U tom smislu, mislim da će biti ključ obrazovanje ljudi, širenje kapaciteta. Tu ću dosta sarađivati sa ministrom prosvete - rekla je Brnabić u intervjuu za "Blic", na podsećanje lista da je premijer Aleksandar Vučić rekao da će ona biti na čelu ministarskog tima koji će se baviti IT sektorom.

Na pitanje beogradskog dnevnika, kako planira da unapredi rad zaposlenih, Brnabić je istakla da su obuke ključ.

- Na tome ćemo raditi, kao i na pokretanju akademije za javnu upravu, koja će biti nacionalna akademija za obuku službenika u javnoj upravi, a cilj koji je premijer postavio je da ona bude formirana do sredine ovog mandata - kaže ministarka Brnabić.


Govoreći o dodatnim zapošljavanjima, ona je napomenula da su to prevashodno inspektori kojih nema dovoljno i Uprava za agrarna planiranja.

- Da imamo veći broj inspektora, brže bismo sankcionisali subjekte koji nelegalno posluju i varaju građane...Drugo mesto gde nema dovoljno zaposlenih je Uprava za agrarna planiranja. Bili su konkursi, ali nemamo dovoljno ljudi i ministar Nedimović i ja smo već razgovarali o tome - dodaje Brnabić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.