Izvor: Beta | Četvrtak, 07.02.2008.| 09:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izabran novi Upravni odbor "Telekoma Srbije" - Hiber predsednik

Skupština akcionara "Telekoma Srbije" izabrala je juče (6. februar 2008. godine) novi Upravni odbor nakon tri neuspela pokušaja, izjavio je predsednik Upravnog odbora PTT Srbije Dragoslav Šumarac.

- Za predsednika UO "Telekoma" izabran je Dragor Hiber, dok su novi članovi Ivica Stevanić, Predrag Marković i Radojko Obradović - kazao je novinarima Šumarac, kao predstavnik PTT koji je većinski vlasnik srpske telekomunikacione kompanije.

Prema njegovim rečima, na taj način stvoreni su uslovi da novi UO najkasnije za šest dana izabere Branka Radujka za novog generalnog direktora "Telekoma Srbije".

Šumarac je kazao da je bivšem generalnom direktoru "Telekoma", Drašku Petroviću, drugi mandat istekao 27. januara i od tada je tu dužnost privremeno vršio zamenik direktora Georgios Jorgos, kao predstavnik grčkog OTE, koji ima 20% akcija kompanije.

Poslovanje "Telekoma", istakao je Šumarac, nije bilo ugroženo u tom periodu i nije bilo nikakvih negativnih posledica.

U Upravnom odboru "Telekoma Srbije" su i Jasmina Lopičić, Ljubomir Kovačev, Konstantinos Hristopulos i Paraskevas Pasijas.

Uslovi za promenu rukovodstva stekli su se pošto je Vlada Srbije u četvrtak, 31. januara, upravljanje "zlatnom akcijom" Telekoma poverila ministru finansija Mirku Cvetkoviću (DS).

"Zlatnom akcijom" Telekoma do tada je upravljao sekretar Vlade Srbije Dejan Mihajlov iz Demokratske stranke Srbije, zbog čije je zauzetosti tri puta odlagana sednica Skupštine "Telekoma", na kojoj je trebalo da se imenuje novi Upravni odbor tog preduzeća.

Branko Radujko je bio generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadića, a Dragor Hiber je prethodno od 2001. do 2004. godine, takođe, obavljano dužnost predsednika Upravnog odobora "Telekoma".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.