Izvor: Novosti | Četvrtak, 07.02.2008.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Plaćanje računa na kućnom pragu - "Pošta Srbije" nabavlja mobilne terminale

Građani Srbije uskoro će račune za komunalije plaćati na kućnom pragu. To će, najavljuje Goran Ćirić, generalni direktor JP PTT saobraćaja Srbije, omogućiti mobilni terminali, kojima će biti opremljen svaki poštar.

- Terminale će uskoro dobiti svih 300 dostavljača u "Post Express", a u perspektivi - i svaki od 5.000 poštara. Građani će moći u svakom trenutku da dobiju informaciju o statusu pošiljke. Kasnije ćemo našim korisnicima pružiti mogućnost da sve račune plaćaju u svojim domovima. Uređaji koje nabavljamo su mali i staju u poštarsku torbu. Kada poštar donese račune, moći će da budu izmireni karticom. Već pregovaramo s mnogim komunalnim preduzećima, ali i bankama, o toj vrsti usluge.

Ćirić je najavio i obnavljanje pedeset poštanskih objekata, u svim regionima Srbije. Lane je počelo i značajnije investiranje u tehnološku modernizaciju, koga nije bilo prethodnih deset godina. Takođe, PTT saobraćaja Srbije, ulazi i u veliki projekat izgradnje glavnih poštanskih centara u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

- Građani će dobiti efikasniju i pouzdaniju uslugu u distribuciji pošte. Izgradnja tih centara počeće već ove godine u Beogradu, tačnije u Zemunu, u blizini autoputa, zatim u Nišu i Novom Sadu. To je projekat vredan oko 40 mil EUR, a u 2008. uložićemo oko 12 mil EUR. Posao može da bude završen u roku od dve godine. Tender će biti raspisan za dva ili tri meseca, jer pripremamo tendersku dokumentaciju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.