NavMenu

Austrijska kompanija "Niki" ostala bez dozvole za sletanje u Beograd - u Beč, ipak, za više od 19 EUR

Izvor: Politika Sreda, 06.02.2008. 13:55
Komentari
Podeli

Niki LaudaNiki Lauda

Vlasnik austrijske aviokompanije "Niki", nekadašnji legendarni vozač "Formule 1" Niki Lauda, najavio je juče (5. februar 2008. godine) da će već ove sedmice doputovati u Beograd, da bi sa nadležnima razjasnio zašto toj kompaniji još nije dodeljena obećana dozvola za sletanje.

Avio-kompanija "Niki", prema pisanju austrijskih medija, planirala je da od marta leti za Beograd za svega 19 EUR. Čak je počela i s rezervacijom karata za liniju do Beča, ali je to obustavljeno iz još nerazjašnjenih razloga. Izvesno je jedino da Lauda, ipak, ne namerava da odustane od svojih planova.

- Otputovaću ove nedelje lično u Beograd. Nadam se, da će razgovor sa ministrom za infrastrukturu Velimirom Ilićem sve razjasniti - izjavio je bivši vozač "Formule 1".

Kako se saznaje, Ministarstvo za infrastrukturu i Direktorat civilnog vazduhoplovstva, koji su nadležni za otvaranje novih linija inostranih avio-kompanija zainteresovanih da lete prema Srbiji, odbile su zahtev čuvenog vozača "Formule 1", iz, kako kaže Katarina Andrić, savetnik za medije u Direktoratu, "proceduralnih zahteva koje pomenuta kompanija nije ispunila". Andrićeva nije mogla da precizira o kakvim se uslovima zapravo radi.

Inače, zahtev Nikija Laude odbijen je pre nekoliko nedelja.

Na Aerodromu "Nikola Tesla" takođe su čuli za nameru Nikija Laude, ali nemaju nikakve konkretne podatke o ovom slučaju.

Inače, za Srbiju trenutno lete tri evropske "low cost" kompanije – "Germanwings", "Norwegian Air Shuttle" i "Sky Europe".

Avio-kompanija "Niki" je, očigledno, veoma ozbiljno krenula u osvajanje srpskog neba. Na svojoj internet prezentaciji od početka godine nudila je letove za Beograd od 10. marta, po ceni od samo 19 evra u jednom pravcu, ali je nedavno iz svog sistema povukla ovu ponudu. Lauda je objasnio da je destinacija za Beograd privremeno povučena iz kompanijskog sistema rezervisanja karata.

Linija Beč–Beograd je jedna od dve nove destinacije, koje je "Niki" planirao da uspostavi od marta. Jedan avion za kraće destinacije, prema planovima te avio-kompanije, trebalo je godišnje da preveze oko 100.000 putnika na liniji Beč–Beograd–Beč.

Nezavisno od privremenog zastoja kada je u pitanju Srbija, Lauda ne odustaje od nabavke novih aviona. Tako je planirana kupovina devet aviona tipa "Airbus" A-320” u vrednosti od oko 500 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.