NavMenu

Srpski diplomci na specijalnoj obuci u kompaniji Etihad Airways Engineering

Izvor: eKapija Sreda, 24.08.2016. 12:21
Komentari
Podeli
Devet studenata iz Beograda prošlo je prvu fazu inženjerske obuke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) i sada će započeti novu fazu praktičnog učenja u kompaniji Etihad Airways Engineering. Polaznici Aleksa Ivanišević, Filip Vešović, Zdravko Ivetić, Nemanja Lasica, Stefan Srdanović, Lazar Jovančević, Nikola Stevanović, Andrej Gavrilović i Miloš Ivanović nastaviće da se obučavaju u ogranku za inženjering Etihad Aviation Group-e (EAG).

Etihad Airways Engineering trenutno pruža usluge održavanja konstrukcije i delova letelica, kao i usluge upravljanja lancem nabavke i projektovanja avio-kompaniji Etihad Airways, partnerskim kompanijama u kojima ima udeo u vlasništvu, ali i drugim avio-kompanijama.

Programi obuke diplomaca u oblasti inženjeringa odvijaju se u saradnji sa Višim koledžima tehnologije (Higher Colleges of Technology) u Abu Dabiju. Program obuke podrazumeva dve godine teorijske obuke na koledžu, koja obuhvata oblasti kao što su održavanje letelica i razvoj inženjeringa, posle koje polaznici kreću u dvogodišnji program praktične obuke pri kompaniji Etihad Airways Engineering kako bi stekli licencu. Licencu odobrava Evropska agencija za bezbednost saobraćaja (EASA) i Generalna agencija za civilno vazduhoplovstvo UAE (GCAA).

- Razvijamo kompaniju tako da postanemo prepoznatljivi kao globalni lider u oblasti održavanja, remonta i operacija (MRO). To znači da su mogućnosti koje su polaznicima na raspolaganju jedinstvene u ovoj oblasti - rekao je Džef Vilkinson, generalni direktor Etihad Airways Engineering-a.

Etihad Airways i njegovi partneri sa udelom u vlasništvu imaju jednu od najvećih i najbrže rastućih flota u svetu avijacije, a program obuke im omogućava da steknu bogato iskustvo sa brojnim tipovima aviona, kao što su Airbus 320, Boeing 777, novi B787 'Dreamliner'.

Polaznici će provesti prvih šest meseci praktične obuke u rotaciji na različitim pozicijama u hangaru Etihad Airways Engineering na Aerodromu u Abu Dabiju, unapređujući svoje veštine i učeći od iskusnih profesionalaca ove divizije. Posle toga će raditi na različitim avionima u floti Etihada i steći praktično iskustvo u različitim oblastima održavanja, što će im omogućiti da unaprede svoja znanja i zaokruže ceo program obuke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.