NavMenu

Novu dvoranu u Beogradu dobiće i gimnastičari i strelci

Izvor: eKapija Utorak, 23.08.2016. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: photobank.ch/shutterstock.com)
Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević kaže da je u Beogradu u poslednjih godinu dana završena atletska dvorana i grad će biti i domaćin Evropskog dvoranskog atletskog prvenstva sledeće godine.

- Atletika nam je donela medalju i mi u taj sport ulažemo i verujemo da će biti još dobrih rezultata. Mi smo jedina zemlja u Evropi koja je u Arenu stavila bazen za održavanje evropskog prvenstva, a to su finansirali grad i država, zato što smo verovali da naši vaterpolisti mogu da objedine sve tri titule i oni su nam to na najbolji mogući način vratili – istakao je Nikodijević.

Vlada Srbije i Grad Beograd su u dogovoru sa Košarkaškim savezom konkurisali za organizaciju kvalifikacionog turnira, što su i država i grad finansirali, a košarkaši su nam to vratili medaljama u muškoj i ženskoj konkurenciji, prenosi Beoinfo.

– Sve je rezultat sistemskog rada i plana jer ono u šta smo ulagali nam je i donelo medalje. Grad Beograd ne ulaže u profesionalni sport, već u decu, kako bismo stvorili bazu za nove šampione. Povećali smo broj besplatnih termina za mlađe kategorije sa 14.000 na 18.700 sati godišnje. Školski sport je baza za sve ostale sportove, pre dve godine u školskim takmičenjima učestvovalo je oko 8.000, a u ovoj više od 30.000 učenika. Da stvari nisu slučajne, pokazuje podatak da odbojkaških ekipa u školskom sportu ima više nego fudbalskih i košarkaških – rekao je Nikodijević i najavio da će sledeće godine početi izgradnja streljačke dvorane, a i gimnastičari će dobiti svoj prostor, što je dokaz da se sistemski ulaže u sport.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.