NavMenu

Suficit budžeta 20 milijardi dinara - Izvesno povećanje plata u javnom sektoru

Izvor: Beta Utorak, 23.08.2016. 15:48
Komentari
Podeli
Republički budžet na kraju avgusta u suficitu je od 20 milijardi dinara, što je za 95 do 100 milijardi dinara bolji rezultat od planiranog, izjavio je u ponedeljak, 22. avgusta, premijer Srbije Aleksandar Vučić.

- U septembru ili oktobru krenućemo u razgovore s Međunarodnim monetarnim fondom o povećanju plata u javnom sektoru. Koliko će to procenata biti, ne mogu sad da kažem, ali će biti veće od prethodnog povećanja. Nema sumnja da bi minimalna plata u javnom sektoru mogla da bude uvećana najmanje za oko 1.000 dinara, to nije dovoljno, ali je to za one koji se najmanje žale a vredno rade itekako značajno, kao trinaesta plata - rekao je Vučić.

Dodao je od avgusta očekuje rast u elektro-energetskom sektoru što će dodatno uticati na rast BDP-a, kao i da je zadovoljan što je niska i stabilna inflacija od 1,2% na međugodišnjem nivou i što raste promet u trgovini i iskorišćeni su skoro svi vaučeri za odmor u Srbiji.

Vučić je istakao da je od 2007. godine najmanja stopa nezaposlenosti i iznosi manje od 16%, ali da je njegov cilj da za mandata ove vlade ta stopa bude na nivou proseka u EU od 11,5%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.