Izvor: B92 | Ponedeljak, 22.08.2016.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počeli 51. Filmski susreti u Nišu

(Foto: ktsdesign/shutterstock.com)
Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma - Filmski susreti otvoreni su u subotu, 20. avgusta, na Letnjoj pozornici u Nišu uručenjem nagrade "Pavle Vuisić" glumcu Lazaru Ristovskom i simboličnom predajom ključeva grada glumcima. Primajući nagradu koja se dodeljuje za izuzetan doprinos u srpskoj kinematografiji Lazar Ristovski je istakao da na tu nagradu gleda kao srpskog oskara za životno delo.

- Najteže je u svom selu biti prorok, tako je i najteže od kolega dobiti nagradu, a kad se dobiju one su uistinu najznačajnije - istakao je Ristovski.

On se zahvalio niškoj publici što glumce uvek dočekuje sa velikom ljubavlju.

Ključeve grada gradonačelnik Niša Darko Bulatović predao je predsednici žirija Filmskih susreta Slobodi Mićalović, nakon čega su se publici poklonili glumci, učesnici ovogodišnjeg 51. po redu festivala.

Prve festivalske večeri na programu su bili filmovi "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića i film "Sporazum" Predraga Radonjića.

Do petka, 26. avgusta, na Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u takmičarskoj konkurenciji biće prikazano ukupno 12 filmova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.