NavMenu

Površinske vode ugrožavaju izgradnju aerodroma Morava

Izvor: eKapija Petak, 19.08.2016. 14:52
Komentari
Podeli

(Foto: mihalec/shutterstock.com)
Rešavanje problema površinskih voda u toku izvođenja radova na Aerodromu "Morava" Lađevci i rekonstrukcija magistralnog puta Mrčajevci – Kraljevo, bile su glavne teme sastanka održanog u petak (19. avgust 2016. godine) u Čačku.

Potreba što hitnijeg rešavanja ovog problema i stavljanje u funkciju civilnog aerodroma Morava okupio je predstavnike lokalnih samouprava Čačka i Kraljeva. Sastankom kome su predsedavala oba gradonačelnika, Milun Todorović i dr Predrag Terzić, prisustvovali su predstavnici javnih preduzeća, gradskih uprava za urbanizam oba grada, predstavnici V.P. 2895 Lađevci, JP Putevi Srbije i izvođača radova Strabag d.o.o. i AD Putevi Čačak.

Na sastanku je konstatovano da, bez obzira na visok kvalitet do sada izvedenih radova, problem predstavljaju atmosferske vode koje će, ako se ne produže odvodni kanali preko reke Žutaje do vodotoka reke Morave, plaviti ne samo deo aerodroma Morava, već i celo ovo područje.

Radi što bržeg i efikasnijeg rešavanja ovog problema formiran je zajednički radni tim na čijem čelu su zamenica gradonačelnika Kraljeva Marica Mijajlović i pomoćnik gradonačelnika Čačka Milan Bojović. Zadatak ovog radnog tima je da u što skorijem roku iznađe rešenje za realizaciju aktivnosti na otklanjanju problema površinskih voda, kako bi se civilni aerodrom Morava stavio u funkciju i sprečilo plavljenje dela teritorije gradova Čačak i Kraljevo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.