NavMenu

Mala sala Kombank arene biće spremna za EP u atletici - Grad traži izvođača radova

Izvor: eKapija Petak, 19.08.2016. 12:05
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Agencija za investicije i stanovanje Grada Beograda raspisala je javnu nabavku za izbor izvođača radova na rekonstrukciji i adaptaciji male sale u okviru kompleksa Kombank Arene, a očekuje se da će radovi biti završeni do održavanja Evropskog prvenstva u atletici u martu sledeće godine.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je podsetio da je ova sala predviđena za pripremu, rekreaciju i zagrevanje sportista pred takmičenja u velikoj dvorani Kombank Arene, sa kojom je povezana toplom vezom i kao takva ima ključnu ulogu u organizovanju velikih sportskih takmičenja u Beogradu.

– Mala sala je od izgradnje Kombank Arene van funkcije, nikada nije dovršena, nije dobila upotrebnu dozvolu i potpuno je neshvatljivo da jedan takav prostor sa mnogo potencijala, ne služi svrsi – rekao je gradonačelnik Mali.

On je izrazio očekivanje da će najkasnije u oktobru početi radovi, kako bi mala sala bila u potpunosti spremna do Evropskog prvenstva u atletici, u martu 2017. godine, prenosi Beoinfo.

– Želja nam je da obezbedimo našim sportistima odlične uslove i potrebnu infrastrukturu, kako bi nastavili da nižu uspehe. Ovo je projekat koji je nedostajao Beogradu. Kada osposobimo malu salu, Kombank Arena imaće idealne uslove za održavanje međunarodnih sportskih manifestacija i treniranje naših sportista – rekao je Mali i dodao da će mala sala nakon EP u atletici biti na raspolaganju sportskim klubovima, namenjena za male sportove, kao i za razvoj amaterskog, rekreativnog i dečjeg sporta.

Gradonačelnik je napomenuo da će Kombank Arena do kraja godine nabaviti "medijsku kocku", koja će omogućiti publici bolji ugođaj na budućim događajima, od kojih će Evropsko atletsko prvenstvo biti prvo u nizu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.