Izvor: Jugmedia | Petak, 19.08.2016.| 11:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počinju radovi na obnovi vranjskog pozorišta Bora Stanković

(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potpisao je sa Vladimirom Nikolićem iz Instituta za nuklearne nauke iz Vinče, Ugovor o dekontaminaciji zgrade Pozorišta Bora Stanković.

Izvođač radova se, prema Ugovoru, obavezuje da će otpočeti radove dekontaminacije u roku od 15 dana od dana potpisivanja Ugovora i ovaj proces će biti izveden u devet faza. Takođe, izvođač je u obavezi da, po završetku poslednje faze, u roku od 30 dana, dostavi Finalni izveštaj o dekontaminaciji zgrade vranjskog pozorišta.

Zgrada vranjskog pozorišta stradala je u požaru 2012. godine i od tada traje njena obnova. Nakon brojnih odlaganja početka radova i kašnjenja sa izvođenjem planiranih faza usledio je nepremostiv problem, jer su 10. decembra 2014. godine, radovi prekinuti zbog zdravstvenih problema radnika izazvanih otrovnim smradom u podrumskim prostorijama nove zgrade teatra.

Institut Vinča putem svojih nalaza utvrdio je da je prilikom betoniranja korišćeno ulje za premazivanje drvene oplate, opasno po zdravlje ljudi.

Ukupna vrednost predviđenih radova iznosi 45.804.008 dinara iako je prvobitna predviđena suma projektovana na oko 60 miliona dinara.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.