Izvor: Beta | Petak, 19.08.2016.| 12:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

KNEŽEVIĆ: Rano je za smanjenje poreza i doprinosa

Goran Knežević (Foto: youtube.com)
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je u četvrtak, 18. avgusta, da će Vlada Srbije raditi na poboljšanju poreskog sistema, ali da još nije vreme za smanjenje poreza i doprinosa.

Knežević je za Radio Beograd 1, povodom zahteva Mreže za poslovnu podršku da se smanje porezi i doprinosi na zarade i uvede progresivno oporezivanja plata, kazao da će se njegovo ministarstvo u narednom periodu odrediti prema tim predlozima i primeniti sve što je moguće.

On je ocenio da je poreski sistem komplikovan i da se ne može preseći odjednom.

- Lepo je čuti ovakve zahteve. Svi se mi zalažemo za veću proizvodnju i manje poreze i doprinose. Pitanje je samo da li je moguće da 1,7 miliona penzionera dobija penzije, da li je moguće da milion ljudi u javnim službama i administraciji prima plate i da li je moguće da naše školstvo i zdravstvo funkcioniše, ako smanjimo poreze i doprinose - rekao je Knežević.

Ministar je istakao da su porezi i doprinosi u Srbiji najmanji u okruženju i da su na nivou zemalja koje imaju najbolje poreske sisteme.

Knežević je podsetio da su u proceduri izmene Zakona o finansiranju lokalnih samouprava i najavio da će neke mere iz oblasti poreske politike biti pripremljene i u budžetu za 2017. godinu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.