NavMenu

Za sedam meseci 2016. prodato 15.227 novih automobila - Fiat najprodavaniji, slede Škoda, Dacia i Opel...

Izvor: Novosti Utorak, 16.08.2016. 10:40
Komentari
Podeli
(Foto: Kritchanut/shutterstock.com)
U prvih sedam meseci, u Srbiji je prodato ukupno 15.227 novih automobila, što je znatno više nego u istom periodu lane, kada je kupljen 12.541 četvorotočkaš. U julu je u Srbiji prodato 2.131 vozilo, što je za 20% više nego u istom mesecu prošle godine. Tada je prodato 1.776 vozila.

Najprodavanije vozilo kod nas, zaključno s poslednjim radnim danom prethodne nedelje, jeste kragujevački fiat 500 l. Ovaj model je u julu, prema podacima Srpske asocijacije uvoznika novih automobila, pazarilo 118, a od početka 2016. skoro 1.000 kupaca.

Drugi najomiljeniji automobil u sedmom mesecu ove godine u Srbiji bila je škoda oktavia, s prodata 94 automobila, a "bronzanu medalju" je prigrlila "opel astra", sa 89 modela.

Ruke trljaju i u kompaniji Hyundai, jer se njihova dva modela - i30 i tucson, nalaze na četvrtom i petom mestu, s prodatih 76, odnosno 75 vozila. Tucso" je, ujedno, i najprodavanije terensko vozilo u Srbiji.

Na julskoj listi "prvih deset" nalaze se još renault clio, sa 74 prodata automobila, renault fluence, sa 51, škoda superb, sa 45, ford fiesta, sa 42, i dacia sandero, sa 41 prodatim vozilom.

(Foto: Kritchanut/shutterstock.com)
- Kragujevački automobil fiat 500 L je i prvi na listi najprodavanijih automobila u Srbiji od početka ove godine. Kompanija FCA Srbija je prodala 969 ovih vozila, mnogo više od svih ostalih takmaca. Na drugom mestu je škoda oktavija, sa 625 prodatih jedinica. Rumunska Dacia je tradicionalno među najprodavanijim vozilima u našoj zemlji. Tako je model "sandero" kupilo 479 naših vozača. Hyundai se, kao i u svetu, probija i na našem tržištu u sam vrh. Model i30 kupilo je za sedam meseci 2016. godine 450 vozača, a terenac tucson 424 vozača - navode u Srpskoj asocijaciji uvoznika novih automobila.

Ford fiesta je u ovoj godini u Srbiji našla put do 429 kupaca, renault clio do 372, nadmašivši volkswagen golf, koji je kupilo 367 ljudi u Srbiji. Auto Čačak je zadovoljan i prodajom škode superb - 348 ovih automobila je plasirano u ovom periodu.

Iako je prodaja modela fiat tipo počela tek od kraja marta u Srbiji, čak 273 vozila već je kupljeno, pa je deseto mesto na rang-listi više nego dobar rezultat za ovaj model.

Prodavci skupocenih automobila u Srbiji takođe imaju dosta posla. Tako je u julu prodato devet vozila porsche, a od početka godine čak 44. Pri tome je prodato i 11 porsche 911.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.