NavMenu

Imovinu RTB umesto Zaštite obezbeđivaće beogradski Inex Plus

Izvor: Beta Ponedeljak, 15.08.2016. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: rtb.rs)
Preduzeće Zaštita iz Bora, koje je više decenija obezbeđivalo imovinu RTB-a Bor biće likvidirano, potvrđeno je Beti u tom preduzeću.

Iz borskog kombinata to preduzeće je 1990. godine izdvojeno i kako do kraja prošle godine nije privatizovano bilo je u stečaju, a radnika koji su bili u radnom odnosu na neodređeno vreme dobili su otpremnine.

Dosadašnji direktor Zaštite Ivan Milosavljević je rekao je da će čuvanje imovine RTB-a preuzeti privatno preduzeće iz Beograda Inex Plus, koje je jedino pokazalo zainteresovanost za te poslove.

Od oko 360 zaposlenih u Zaštiti deo je ostao bez posla, ali Milosavljević tvrdi da je malo onih koji su se mimo svoje volje prijavili na tržište rada.

- Uglavnom su bez posla ostali radnici koji nisu bili zainteresovani za rad u novoj firmi, ili se protiv njih vode ili su vodjeni postupci pred sudom, pa samim tim nisu ni mogli dobiti licencu koja je od 1. januara 2017. obavezna za sva privatna obezbedjenja - rekao je Milosavljević agenciji Beta.


U firmi Inex Plus, koja je ranije pod imenom Inex Imogard bila povremeno angažovana na poslovima zaštite velike površine RTB-a Bor, uveravali su radnike da će za sve koji zadovoljavaju kriterijume potrebne za licencu biti mesta u novoj firmi, ali su bez posla ostali i neki radnici sa visokom školom.

Smanjenjem broja zaposlenih otvara se pitanje budućeg kvaliteta obezbeđenja RTB-a jer je reč o ogromnoj površini na kojoj se gotovo danonoćno dešavaju upadi i pokušaju krađe.

Milosavljević, međutim, najavljuje da će Inex uvesti neke nove metode koje do sada nisu primenjivane u čuvanju imovine RTB, pa će i suzbijanje krađe sekundarnih sirovina biti efikasnije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.