NavMenu

OPREZ: Od 15. avgusta naplata parkiranja u novim zonama u Novom Beogradu i Zemunu

Izvor: eKapija Nedelja, 14.08.2016. 19:41
Komentari
Podeli
Od ponedeljka (15. avgust 2016. godine), u delu Novog Beograda i Zemuna počinje kontrola naplate parkiranja na opštim parkiralištima izvan zoniranog područja. Parkiranje neće biti vremenski ograničeno, a naplata parkiranja će se obavljati radnim danima od 08 do 17 časova i subotom od 08 do 14 časova na Novom Beogradu i od 08 do 21 čas radnim danima i subotom od 08 do 14 časova u Zemunu.

Opštim parkiralištima izvan zoniranog područja na Novom Beogradu pripadaju parking mesta u Bulevaru Zorana Đinđića, ulicama Antifašističke borbe (od Bulevara Mihaila Pupina do Bulevara Arsenija Čarnojevića), Španskih boraca (od Bulevara Mihaila Pupina do Bulevara Arsenija Čarnojevića), Bulevaru umetnosti (od Bulevara Mihaila Pupina do Bulevara Arsenija Čarnojevića), Bulevar Milutina Milankovića (od Omladinskih brigada do Tošinog bunara).
Takozvanoj plavoj zoni odnosno opštim parkiralištima izvan zoniranog područja pripada i deo Zemuna oivičen ulicama Stevana Markovića, Avijatičarski trg (sa desne strane od Stevana Markovića do Dr Petra Markovića), Glavna (sa desne strane od Dr Petra Markovića do Zmaj Jovine), Zmaj Jovinom i Kejom oslobođenja.

- U Bulevaru Zorana Đinđića i okolnim ulicama bila je ugrožena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito pešaka, zbog nepropisno parkiranih vozila posetilaca komercijalnih sadržaja, jer je put bio nepregledan. Na osnovu odluke Sekretarijata za saobraćaj, a u saradnji sa JKP "Zelenilo-Beograd", uredili smo razdelnu traku i time omogućili dodatan broj parking mesta. Opšta prkirališta izvan zoniranog područja se uvode i u delu Zemuna, u ulicama oko pijace. I ovde su nam u fokusu bili stanari koji imaju problem da parkiraju svoja vozila zbog velikog broja dostavnih i vozila posetilaca pijace. Uređenjem parkiranja i uvođenjem kontrole povećaće se izmenljivost automobila na jednom parking mestu. – izjavio je direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Za sve stanare zoniranog dela Novog Beograda i Zemuna omogućena je kupovina povlašćene parking karte (PPK) po ceni od 457 dinara mesečno.

Parkiranje se plaća slanjem SMS poruke ili kupovinom parking karte na trafici ili kod kontrolora. Slanjem SMS poruke na 9119 plaća se jedan sat parkiranja, a na 9118 plaća se višesatna parking karta koja važi istog dana do kraja radnog vremena parkirališta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.