Izvor: Jugmedia | Petak, 12.08.2016.| 14:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Falke u 2017. povećava broj radnika u Leskovcu - Godišnja proizvodnja 15 miliona pari čarapa i hulahopki

(Foto: Gts/shutterstock.com)
Falke će se do kraja ove godine fokusirati na obuku radnika i modernizaciju mašina za proizvodnju čarapa u Leskovcu a planirano je da nakon toga, u drugoj polovini 2017, poveća broj zaposlenih za 5%, najavio je generalni direktor ove kompanije za Srbiju Tomas Kruger.

U leskovačkoj fabrici Falke trenutno radi preko 700 ljudi. To znači da će naredne godine, po planovima uprave, ova kompanija u Leskovcu zaposliti još 35 radnika.

Kruger je kazao da je ponosan na činjenicu koliko je ova kompanija zapravo uložila u obuku svojih radnika.

- To je nešto što je neprocenjivo. Za ovakvu vrstu posla kojim se Falke bavi najbitnije je da ga rade ljudi koji su za tako nešto edukovani. Ulaganje u ljude nema svoju cenu - kazao je.

Dodao je da, po ugovoru sa Vladom Republike Srbije, Falke nikada nije bio vezan da svoje zaposlene na radnom mestu drži određeni broj godina, već da je u obavezi da zaposli konkretan broj radnika.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je poručio da je Falke ozbiljna i odgovorna fabrika i da se to ogleda činjenicom da zarade zaposlenima izmiruju na vreme, kao i sve obaveze prema državi.

Ova kompanija otvorila je svoju fabriku u Leskovcu 2012. godine u kojoj se proizvodi do 15 miliona pari čarapa i finih hulahopki godišnje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.